بسم الله الرحمن الرحیم | امروز: پنج شنبه 9 فروردین 1403

موقعیت فعلی: بخش مقالات (برگشت به لیست)

منكري به نام"جنگ با خدا"!!! نظرات خوانندگان(0)
لید مقاله:
ربا:جنگ با خدا و رسول خدا
متن کامل:

منكري به نام"جنگ با خدا"!!!

شاید این پیام -كه معلوم نيست از كدام اپراتور! ارسال مي شود- به دست شما هم رسیده باشد:

تامین سرمایه، بدون سقف ریالی!!

تبلیغ ربا در شهر دارالمومنین، و عدم حساسیت هیچ کس!

یکی از موضوعاتی که قرآن کریم با حساسیت زیاد از آن یاد می کند و نسبت به آن  هشدار می دهد ، مسئله ربا است. سیمای ربا خواران در قرآن، بسیار فجیع به تصویر کشیده شده است. آشفته سری در قیامت: « الَّذِینَ یَأْکُلُونَ الرِّبَا لَا یَقُومُونَ إِلَّا کَمَا یَقُومُ الَّذِی یَتَخَبَّطُهُ الشَّیْطَانُ مِنْ الْمَسِّ»  ماندگاری در آتش: « فَأُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ» عذاب کفار: «وَأَعْتَدْنَا لِلْکَافِرِینَ مِنْهُمْ عَذَابًا أَلِیمًا» ، جنگ با خدا و رسول خدا: « فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنْ اللَّهِ وَرَسُولِهِ»  امام صادق علیه  السلام: براستى، اگر ربا حلال بود، مردم تجارت و تلاش براى معاش را رها مى کردند. به همین دلیل خداوند ربا را حرام کرد تا مردم از حرام به حلال و تجارت و خرید و فروش رو بیاورند و به یکدیگر قرض بدهند. (من لایحضره الفقیه، ج ۳، ص ۵۶۷ )

ربا خواران، اما برای کار خود دلیل های تجاری خاصی دارند. همچون قارون که می گفت : « إِنَّمَا أُوتِیتُهُ عَلَى عِلْمٍ عِندِی»  «من اینها را در نتیجه دانش خود یافته ام. » عذاب و آشفته سری ربا خواران بدان سبب است که می گویند : « إِنَّمَا الْبَیْعُ مِثْلُ الرِّبَا »  «داد و ستد صرفاً مانند رباست» . چراکه در نگاه اقتصادی و تجاری آن ها صرفا جابجایی پول و سود آوری مطرح است و این گونه است که فرقی در معاملات نمی بینند. جالب این جاست که عامل مجازات دنیوی و اخروی قوم یهود نیز رباخواری و “مال مردم خوری” معرفی شده است : « وَأَخْذِهِمْ الرِّبَا وَقَدْ نُهُوا عَنْهُ وَأَکْلِهِمْ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَأَعْتَدْنَا لِلْکَافِرِینَ مِنْهُمْ عَذَابًا أَلِیمًا» (۱۴): و ‏[‏به سبب‏]‏ رباگرفتنشان ـ با آنکه از آن نهى شده بودند ـ و به ناروا مال مردم خوردنشان، و ما براى کافرانِ آنان عذابى دردناک آماده کرده ایم.
و حال آنکه خدا داد و ستد را حلال، و ربا را حرام گردانیده است: « وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَیْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا » (۱۵) و صریحا به مؤمنان دستور می دهد: « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَأْکُلُوا الرِّبَا أَضْعَافًا مُضَاعَفَهً وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ * وَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِی أُعِدَّتْ لِلْکَافِرِینَ » (۱۶):  اى کسانى که ایمان آورده اید، ربا را ‏‏[با سود] چندین برابر مخورید، و از خدا پروا کنید، باشد که رستگار شوید و از آتشى که براى کافران آماده شده است بترسید.

و به اين خاطره از آيت الله مصباح يزدي نيز توجه كنيم تا بعضي منكرات همچون ربا را بهتر ببينيم

آقایی پیش از انقلاب خیلی ناراحت بود از این که همسایه‏ ها صدای موسیقی را بلند می‏کنند و دیگران را اذیت می‏کنند و می‏گفت: چه قدر مردم بی‏حیا شده ‏اند! حرف‏هایش که تمام شد، گفتم: من از شما سؤالی دارم. این موسیقی و غنایی که شما می‏فرمایید، این گناهش بیشتر است یا غیبت؟ گفت: البته روایات در باب غیبت خیلی عجیب است. گفتم: این گناهش بیشتر است یا ربا؟ گفت: البته ربا. گفتم: واقعاً اگر کسی غیبت کند یا ربا بخورد شما همین قدر ناراحت می‏شوید که از صدای موسیقی ناراحت می‏شوید؟ آیا از کسی که در حضور شما از یک مؤمنی غیبت محرّم قطعی می‏کند، همین قدر ناراحت می‏شوید که از صدای موسیقی ناراحت می‏شوید؟ با این سؤال، خواستم به او بگویم: آن جایی که شما از صدای موسیقی ناراحت می‏شوید مقداری از آن به این مربوط است که شما احساس می‏کنید به خودتان بی‏احترامی می‏شود. موسیقی را دهن کجی به خودتان می‏دانید. اما اگر بی‏احترامی به خودتان ندانید متعرض آن نمی‏شوید.
این هم یکی از دام‌های شیطان است که بر سر راه افراد می‌گستراند. هر فرد مسلمان موظف است در برابر تضییع حق خدا در جامعه بی‌تفاوت نباشد و حتی با در هم کشیدن چهره نسبت به آن واکنش نشان دهد. و این یکی از نمونه‌های بندگی خداست که در زندگی «عبادالرحمن»؛ تبلور پیدا می‏کند.

 


موضوع: نخبگان
نویسنده: مدیر سایت
تاریخ درج جمعه 13 تير 1493
کلیدواژه ها: ربا

آخرین مقالات سایت:

جستجو: در


  بحث روز


  آخرین مطالب سایت



موضوع بندی اخبار

ویژه ها

موضوع بندی مقالات


  تبلیغات

سرمایه ذوق اهل این آبادی ملاعلی فاضل نصرابادی (سروده عبدالجبار کاکاوند در جریان کنگره فضل نبی در سفیدشهر )

الهی برآید از آن دوده دود

که نام محمد برد بی درود

ملافضل علی نصرابادی


 ملافضل علی نصرابادی؛ شاعر بی بدیل سفیدشهر  


فرقی نکند برای ما، به جان اصغـــر

عشق است ابوالفضل وحسین وعلی اکبر

سفیدشهر  همدل و یکصدا


مجمع فرهنگی سفیدشهر منتشر کرد:

پس از چاپ کتاب تاریخ سفیدشهر و ستارگان سپهر سفیدشهر، اینک کتاب

 گلچین مثنوی مجلس افروز منتخبی از اشعار مثنوی مجلس افروز چاپ و روانه بازار شد. 

ناشر : انتشارات مجلس افروز 

قیمت 3500تومان با تخفیف،

محل عرضه:  فروشگاه ولایت،جنب مسجد جامع سفیدشهر 03154833092


سامانه پیام کوتاه مجمع فرهنگی سفید شهر به شماره 30007093 راه اندازی شد .منتظر انتقادات و پیشنهادات همشهریان عزیز هستیم.


سفیدشــــهر، دیار ملافضل علی نصرابادی

سفیدشهر؛  شهر طلای سپید


"فروشگاه فرهنگی ولایت "اولین مرکز فروش  کتاب و محصولات فرهنگي سفیدشهر:  انواع كتاب، سي دي مذهبي،نوشت افزار و ...

 آدرس:  جنب مسجد جامع سفیدشهر



  نظرسنجی

مراسم سوگوای عصر عاشورای سفیدشهر چگونه است ؟
نیازبه همدلی و وحدت دارد
خیلی خوب است
بسیار عالی است
می تواند بهتر از این باشد

نمایش نتیجه


  آمار سایت

آنلاین: 41 نفر
زمان بارگزاری این صفحه: 0/11 ثانیه

جهت مشاهده جزئیات بیشتر از آمار سایت کلیک کنید.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت، متعلق به مجمع فرهنگی سفیدشهر می باشد.| برداشت مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد. | info@SefidShahrMF.ir


طراحی و پیاده سازی: فرتک -فکور رایانه توسعه کویر